Dwars door België • september & oktober 2022

VERDOKEN HOEKJES IN EIGEN LAND
Daguitstappen naar uitzonderlijke plekjes

Daguitstappen waarbij we België anders gaan bekijken. Samen op daguitstap naar zonderlinge plekjes, minder bekende ja zelfs onbekende oorden met mysteries en legendes belanden of uitzonderlijke mooie & rustige landschappen!

 

Dit wordt u graag allemaal boeiend uitgelegd door onze gids aan huis, thuis in vele streken, Dhr Leo Camerlynck. Deze uitstappen omvatten het vervoer heen en terug, inclusief gids, de bezoeken en ook wat vrije tijd om eventueel nog wat rond te wandelen en rustig wat beeldmateriaal te verzamelen.

Er wordt voldoende tijd voorzien om een middagmaal (vrij) te nuttigen, u bent uiteraard ook volledig vrij om een eigen lunchpakket mee te nemen, tenslotte reist iedereen volgens zijn eigen middelen.

De daguitstappen worden uitgevoerd met maximum 30 personen om het organiseerbaar te houden naar de gids toe, zo kan hij in kort contact staan met de volledige groep voor eventuele aanvullende vragen of informatie.

Deze uitstappen zullen telkens op een dinsdag om de 14 dagen plaatsvinden, startende op 28 juli 2020. We selecteerden 10 unieke daguitstappen die we u hierna graag verder in detail uitleggen.

 

 

KORTRIJK, MEER DAN GULDEN SPOREN

6 SEPTEMBER 2022

Wie aan Kortrijk denkt, vermoedt dat het om de Gulden Sporen van 1302 gaat maar er is daar veel meer te beleven. Op één van ’s lands grootste marktpleinen pronken een belfort met Manten en Kalle, een gotisch stadhuis en fraaie patriciërshuizen.

Op een loopafstand nodigt het Kortrijkse begijnhof tot rust in de stad uit. Nog ietsje verder staan de OLV-kerk met zijn Gravenkapel, de Armaurietoren en de Broeltorens. De Groeningekouter waar de Guldensporenslag plaatsvond, mag natuurlijk niet over het hoofd worden gezien.

VERVOER
Vertrek: Sint-Pieters-Leeuw 08:30 | Ukkel Stalle AS Adventure 08:45 | Halle Station 09:05 | Edingen-Mark Cardinael 09:20
Terug tussen 19:30 en 20:15

 

DIEST, SCHERPENHEUVEL, ZICHEM & AVERBODE | DE WITTE VAN ZICHEM ACHTERNA

4 OKTOBER 2022

Ernest Claes zal bij iedereen toch een belletje doen rinkelen. Wie heeft er niet gehoord van die guitige blonde kerel uit Ernest Claes’ volkse verhalen, met als hoofdpersonage de Witte van Zichem, die een paar keer verfilmd werd. En herinner u de Heren van Zichem.

Maar er is ook de Oranjestede Diest met zijn fraai begijnhof, Scherpenheuvel met zijn prachtige basiliek en Averbode met zijn wondermooie abdij. Een dagje cultuur, heimat, geschiedenis en lichte nostalgie.

VERVOER
Vertrek: Sint-Pieters-Leeuw 08:30 | Halle Station 08:45 | Ukkel Stalle AS Adventure 09:05 | Groot-Bijgaarden Dansaert Park 09:25
Terug tussen 19:30 en 20:15

 

CHARLEROI | EEN UITDAGING IN LE PAYS NOIR

25 OKTOBER 2022

Charleroi is de grootste stad van Wallonië. Hoewel de stad aan de Samber niet altijd als reisdoel wordt gekozen, heeft ze heel wat te bieden. Er worden heel wat renovatiewerken doorgevoerd die aan de voormalige belangrijke industriestad een nieuw élan bezorgen.

Van de bovenstad gaan we naar de benedenstad en ontdekken mooie gebouwen zoals het stadhuis, de hoofdkerk, de Korporaal Trésignies-kazerne, mooie herenhuizen. Mooi vernieuwde boulevards en niet te missen de figuren uit de stripverhalen. Charleroi staat niet voor niets bekend als de stad van de striphelden. Onder voorbehoud is er het Museum van de Fotografie.

VERVOER
Vertrek: Sint-Pieters-Leeuw 08:30 | Ukkel Stalle AS Adventure 08:45 | Halle Station 09:05 | Edingen-Mark Cardinael 09:20
Terug tussen 19:30 en 20:15

 

INFO

 • Vervoer per luxe touringcar heen en terug
 • Inclusief gids
 • Exclusief eventuele toegangen (facultatief)

Er wordt rond lunchtijd voldoende tijd voorzien om vrij te gaan lunchen (u mag ook gerust een lunchpakket meenemen) + hier en daar wat vrije tijd om nog even op eigen houtje te verkennen of na te genieten en eventueel nog wat foto’s te verzamelen.

 

40€ PER PERSOON EN PER DAGUITSTAP

  *verplichte velden

   


   

   

   

   

   

   

  About the Author

  By StevenVdh / Administrator, bbp_keymaster

  Follow stevenvdh
  on jun 30, 2020

  SLUIT
  SLUIT