Best of Belgium • Dwars door België

VERDOKEN HOEKJES IN EIGEN LAND
Daguitstappen naar uitzonderlijke plekjes

Daguitstappen waarbij we België anders gaan bekijken. Samen op daguitstap naar zonderlinge plekjes, minder bekende ja zelfs onbekende oorden met mysteries en legendes belanden of uitzonderlijke mooie & rustige landschappen!

 

Dit wordt u graag allemaal boeiend uitgelegd door onze gids aan huis, thuis in vele streken, Dhr Leo Camerlynck. Deze uitstappen omvatten het vervoer heen en terug, inclusief gids, de bezoeken en ook wat vrije tijd om eventueel nog wat rond te wandelen en rustig wat beeldmateriaal te verzamelen.

Er wordt voldoende tijd voorzien om een middagmaal (vrij) te nuttigen, u bent uiteraard ook volledig vrij om een eigen lunchpakket mee te nemen, tenslotte reist iedereen volgens zijn eigen middelen.

De daguitstappen worden uitgevoerd met maximum 30 personen om het organiseerbaar te houden naar de gids toe, zo kan hij in kort contact staan met de volledige groep voor eventuele aanvullende vragen of informatie.

Deze uitstappen zullen telkens op een dinsdag om de 14 dagen plaatsvinden, startende op 28 juli 2020. We selecteerden 10 unieke daguitstappen die we u hierna graag verder in detail uitleggen.

 

NAPOLEON

28 JULI 2020

In het voetspoor van de laatste gloriedagen van Napoleon Bonaparte: Beaumont, Ligny, Quatre Bras, Waterloo.

 

OST BELGIEN

11 AUGUSTUS 2020

Ontdek de schoonheid en natuurpracht van Duitstalig België: Eupen, de Hoge Venen, Sankt Vith, Burg-Reuland.

 

ONZE NOORDZEE KUST ZOALS U ZE NOG NIET KENDE

25 AUGUSTUS 2020

Het Fort Napoleon, De Duinenabdij, het verdronken dorp Wilraversijde, de Atlantikwall en nog veel meer…

 

KELTISCH BELGIË

8 SEPTEMBER 2020

In het voetspoor van de druïden te beginnen in Ukkel in het Zoniënwoud aan de kromlech met dolmen en verder naar Durbuy en meer bepaald de deelgemeente Wéry, Dolmens en Menhirs.

 

GODFRIED VAN BOUILLON

22 SEPTEMBER 2020

We vertrekken aan het standbeeld van Godfried van Bouillon, rijdens langs Baisy-Thy en stevenen af op Bouillon met zijn hoogteburcht.

 

TIJL UYLENSPIEGEL

6 OKTOBER 2020

We vertrekken aan het mooie standbeeld van Tijl en Nele aan de vijvers van Elsene, stoppen even in Ukkel en reizen dan naar het land van Tijl Uylenspiegel in Damme en omliggende streek.

 

DE VLAAMSE ARDENNEN EN HET PAYSDES COLLINES – HERCULE POIROT

20 OKTOBER 2020

In het voetspoor van Hercule Poirot te Elzele (Ellezelles), de Kwaremont, de keien van de Ronde van Vlaanderen, de Geuzenhoek… het mysteriepad van de Le Sentier de l’Etrange.

 

TUSSEN SAMBER & MAAS

3 NOVEMBER 2020

Bezoek aan Chimay met zijn prachtig kasteel, Fondry du Chien. De bunker van Hitler, Brûly de Pêche.

 

KORTRIJK

17 NOVEMBER 2020

Kortrijk heeft een wondermooi begijnhof, mooie kerken, een belfort, een vlasmuseum, de Guldensporenslag van 1302 en nog veel meer…

 

‘T ROS BEIAARD EN DE 4 HEEMSKINDEREN

1 DECEMBER 2020

Een eerste tocht in de voetsporen van koning Aymon van Brussel naar Mainvault, Aat, Dinant en langs de Maas. Een tweede naar Dendermonde, Vlassenbroek, Sint-Amands en Mariekerke.

 

INFO

  • Vervoer per luxe touringcar heen en terug
  • Inclusief gids
  • Exclusief eventuele toegangen (facultatief)

Er wordt rond lunchtijd voldoende tijd voorzien om vrij te gaan lunchen (u mag ook gerust een lunchpakket meenemen) + hier en daar wat vrije tijd om nog even op eigen houtje te verkennen of na te genieten en eventueel nog wat foto’s te verzamelen.

 

40€ PER PERSOON EN PER DAGUITSTAP

RESERVATIE VAN 5 DAGUITSTAPPEN = 5% KORTING
RESERVATIE VAN 10 DAGUITSTAPPEN = 10% KORTING

*verplichte velden

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

By StevenVdh / Administrator, bbp_keymaster

Follow stevenvdh
on jun 30, 2020

SLUIT
SLUIT