Normandië • nieuwe datum volgt…

INFO

Datum: nieuwe datum volgt…
Locatie: verblijf in Hotel Eden Park in half pension met water en ¼ wijn per persoon bij de maaltijden

Inbegrepen in de reis:

 • Vervoer per luxe touringcar “Excellence as Standard”
 • Volledig begeleide reis door onze huisgids Leo Camerlynck
 • Bezoek Calvados distillerie met proeverij
 • Bezoek aan Airborne Museum in Sainte-Mère-L’église
 • Bezoek Mont-Saint-Michel met lokale gids
 • Toegang Hortillonage in Amiens

 

PRIJS PER PERSOON

tweepersoonskamer
599€

éénpersoonskamer
699€

 

 

NIET INBEGREPEN

Overige maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven, toeristentaks, andere bezoeken en entreegelden, annuleringsverzekering, bijstandsverzekering

 

PROGRAMMA

DAG 1 • ZONDAG 13 JUNI
Vertrek: Anderlecht Bizet 06:15 | Sint-Pieters-Leeuw 06:35 | Halle GB 06:50 | Halle Station 07:00
Langs Mons richting Valenciennes, snelweg richting Rouen, de hoofdstad van Normandië.

Rouen is erkend als een van de grootste havens van Frankrijk en kende, dankzij de hieraan gekoppelde handel, een rijke geschiedenis. Zo was het onder andere een belangrijk draaischijf voor de lakenhandel met ons land. Ook het vrijheidsstandbeeld van New York werd via Rouen verscheept. Onze gids neemt u mee voor een verkennende stadswandeling waarna u genoeg vrije tijd krijgt voor een vrij middagmaal.

Na de middag zetten we onze weg verder richting Lisieux. Het heiligdom van Lisieux mag zeker niet ontbreken tijdens deze reis. Lisieux is na Lourdes het grootste bedevaartsoord van Frankrijk. Deze stad kan u op eigen houtje ontdekken. Misschien kan u hier reeds van een lekkere Calvados genieten we bevinden ons hier niet voor niets in de hoofdstad van het departement Calvados.

Later op de dag brengen we een bezoek aan Château du Breuil, een zeer gekende Calvados distillerie.

Ondertussen is het tijd om ons naar ons hotel te begeven. We verblijven in het hotel Eden Park ,gelegen aan de oever van het meer van Pont-l’Évêque net buiten het dorp.
Na het inchecken worden we in het restaurant van het hotel verwacht voor ons 3 gangen menu. We zullen hier trouwens elke avond van ons verblijf van de kunsten van deze chef kunnen genieten.

DAG 2 • MAANDAG 14 JUNI
Vandaag staat de hele dag in het teken van D-day en de bevrijding van Europa door de geallieerden. Na het ontbijt in ons hotel zetten we koers richting Sainte Mère Eglise.

We beginnen met een bezoek aan het Airborne museum. Hier krijgt u ook de kans om iets te eten alvorens we verder gaan naar het duitse kerkhof van La Cambe.
Na La Cambe bezoeken we de impressionante begraafplaats van Colleville sur Mer, gelegen op de klif van Omaha beach. Hier worden de gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht.

De slingerende kustweg brengt ons via de landingsstranden tot Arromanches-les-bains. Hier werd er na de landing een artificiële haven uitgebouwd, delen hiervan liggen nog steeds voor de kust.

Bayeux is onze volgende stopplaats. Bayeux was de eerste bevrijdde stad van Frankrijk. U kan hier op eigen houtje op verkenning of er is ook de mogelijkheid om de beroemde Tapisserie de Bayeux te bezoeken.

DAG 3 • DINSDAG 15 JUNI
Vroeg uit de veren. Vandaag gaan we richting Mont-Saint-Michel. We bezoeken er de abdij met een “Guide conferencier” Deze plaatselijke gidsen nemen u mee naar delen van de abdij die zonder hen niet toegankelijk zijn. Opgelet, dit bezoek is enkel mogelijk na het beklimmen(via trappen) van de Mont Saint Michel Er is geen lift of dergelijke ter beschikking, u dient deze beklimming te voet te doen (niet verplicht maar wel een aanrader).

Na dit bezoek krijgt u nog wat vrije tijd voor we de retour aanvangen naar Pont l-Évêque waar u ook nog wat vrije tijd krijgt voor bezoek als afsluiter van ons verblijf in deze veelzijdige regio

DAG 4 • WOENSDAG 16 JUNI
Op onze laatste dag bezoeken we het schilderachtige dorpje Honfleur gelegen aan de monding van de Seine. Onze gids neemt u mee langs le Vieux-bassin, het pittoreske vissershaventje naar de volledig houten kerk van Sainte Catherine. Hierna krijgt u nog vrije tijd om Honfleur op eigen houtje te ontdekken en te genieten van een vrij middagmaal.

Na de middag rijden we verder tot Amiens de hoofdstad van Picardië. In Amiens worden we verwacht aan de Hortillonages voor een begeleid bezoek. We gaan er aan boord van kleine schuiten waarmee we de door water omringde stadstuintjes bezichtigen.

Na de Hortillonages neemt onze gids ons mee naar het historisch centrum van Amiens voor een korte wandeling. We bezichtigen onder meer de prachtige Kathedraal. Deze Kathedraal is de grootste gotische Kathedraal van Frankrijk.

Met onze reiskoffer vol mooie herinneringen beginnen we aan de terugrit richting België.

 

VERTREKPLAATSEN

Sint-Pieters-Leeuw kantoor Bell Tours, Halle GB & Station, Anderlecht Bizet, eventuele andere opstapplaatsen mits overleg

  *verplichte velden

   

   

   

   

   

   

  About the Author

  By StevenVdh / Administrator, bbp_keymaster

  Follow stevenvdh
  on dec 11, 2020

  SLUIT
  SLUIT