Normandië • 1 tem 4 mei 2022

INFO

Datum: 1 tem 4 mei 2022

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Vervoer per luxe touringcar “excellence as standard”
 • Begeleiding gedurende de reis
 • Verblijf in hotel in Half pension met water en ¼ wijn per persoon bij de maaltijden (drank niet inbegrepen de eerste avond)
 • Bezoek Calvados distillerie met proeverij
 • Bezoek Mont-Saint-Michel met guide conferencier
 • Bezoek Airborne museum met audio gids
 • Lokale gids voor de bezoeken aan de landingsstranden en sites
 • Middagmaal op Omaha beach
 • Toegang Hortillonage in Amiens

 

PRIJS PER PERSOON

tweepersoonskamer
599€

éénpersoonskamer
699€

 

 

NIET INBEGREPEN

Overige maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven, toeristentaks, andere bezoeken en entreegelden, annuleringsverzekering, bijstandsverzekering

 

PROGRAMMA

DAG 1 • ZONDAG 1 MEI
Vertrek: Anderlecht Ceria/Coovi 06:15 | Sint-Pieters-Leeuw 06:35 | Halle GB 06:50 | Halle Station 07:00
Langs Mons richting Valenciennes, snelweg richting Rouen, de hoofdstad van Normandië.

Rouen is erkend als een van de grootste havens van Frankrijk en kende, dankzij de hieraan gekoppelde handel, een rijke geschiedenis. Zo was het onder andere een belangrijk draaischijf voor de lakenhandel met ons land. Ook het vrijheidsstandbeeld van New York werd via Rouen verscheept. Onze gids neemt u mee voor een verkennende stadswandeling waarna u genoeg vrije tijd krijgt voor een vrij middagmaal.

Na de middag zetten we onze weg verder richting de Calvados distillerie van Christian Drouin te Pont-l-eveque. Christian Drouin is zeker niet de grootste distillerie maar wel een van de betere. Zijn godendrank wordt over de hele wereld geëxporteerd en kon ook al verscheidene prijzen in de wacht slepen. We leren er alles kennen over het distilleren van calvados. De gids neemt ons mee naar de prachtige kelders en toont ons hoe de godendrank tot stand komt. We wandelen door de Chais waar we de part des Anges zelf kunnen ontdekken. Natuurlijk kan een proeverij niet ontbreken. U krijgt tevens de kans om de distillaten van Christian Drouin aan te schaffen. U vindt hier niet enkel Calvados maar ook de lokale aperitief Pommeau de Normandie of zelfs een flesje overheerlijke Gin.

Na dit bezoek zetten we onze weg verder richting de Mont-Saint-Michel. Hier verblijven we aan de voet van de Mont in het hotel Mercure. Ook het avondeten zal in het hotel worden geserveerd. Na het avondeten kunnen we u enkel aanraden om van deze prachtige site te genieten door een mooie wandeling te maken over de dijk richting Mont. Vele Pelgrims zijn u voor gegaan.

DAG 2 • MAANDAG 2 MEI
Vandaag beginnen we de dag met een geleid bezoek aan de Mont-Saint-Michel. We bezoeken er de abdij met een “Guide conferencier” Deze plaatselijke gidsen nemen u mee naar delen van de abdij die zonder hen niet toegankelijk zijn. Opgelet, dit bezoek is enkel mogelijk na het beklimmen(via trappen) van de Mont Saint Michel Er is geen lift of dergelijke ter beschikking, u dient deze beklimming te voet te doen. (niet verplicht maar wel een aanrader)

Na dit bezoek krijgt u nog wat vrije tijd om van een vrij middagmaal te genieten voor we de autocar opstappen richting Sainte-Mère-Eglise. Dit dorpje is vooral bekend door de onfortuinlijke parachutist John Steele, die de nacht voor D-day bleef hangen aan de kerktoren. We bezoeken er het Airborne museum gewijd aan de 82nd Airborne division, aan de hand van een audio gids.

Na dit bezoek zetten we koers richting Bayeux. Deze stad werd als eerste door de geallieerden bevrijd de ochtend van 7 juni. Tevens is bayeux vooral bekend door de tapisserie de Bayeux, een middeleeuws wandtapijt van 69 meter lang dewelke het verhaal verteld van de engelse invasie van Willem de veroveraar. U kan dit wandtapijt op eigen houtje gaan ontdekken. Het museuem ligt op wandelafstand van ons hotel.

We verblijven in het hotel de Brunville pal in het middeleeuws centrum van Bayeux. Dit charmante hotel is voorzien van alle mogelijke comfort. ’s Avonds genieten we er van de kunsten van de lokale chef.

DAG 3 • DINSDAG 3 MEI
Vandaag staat de hele dag in het teken van D-day en de bevrijding van Europa door de geallieerden.

Een lokale gids zal ons de hele dag vergezellen en duiding brengen bij de verschillende historische sites die we vandaag bezoeken. Ons eerste bezoek brengt ons richting La Cambe. Deze duitse begraafplaats is zeker ook een bezoekje waard. Ze siert in eenvoud en sereniteit. Het is ook nog maar sinds kort dat er toelating werd gegeven om deze site te versieren.

Na La Cambe zetten we koers richting de Pointe du hoc. Deze duitse stelling maakte deel uit van de atlantic wal. Vanop deze site hadden de duitse strijdkrachten een goed zicht over de verschillende landingsstranden. De kraters zijn nog steeds getuigen van het helse tafereel dat zich hier op 6 juni afspeelde.

We zetten onze weg verder tot Omaha beach waar we verwacht worden in een restaurant met zicht op het strand. Hier zullen we even pauzeren en onder het genot van een lunch even tot rust komen.

Eens ons middagmaal achter de kiezen worden we verwacht op de amerikaanse begraafplaats van Colleville -sur-mer. Deze begraafplaats brengt hulde aan de vele gesneuvelde amerikaanse soldaten. Een bezoekje aan Colleville laat niemand onberoerd.

De slingerende kustweg brengt ons hierna via de landingsstranden tot Arromanches-les-bains. Hier werd er na de landing een artificiële haven uitgebouwd, delen hiervan liggen nog steeds voor de kust. We begeven ons naar het panorama vanwaar we via een korte wandeling het centrum bereiken.

DAG 4 • WOENSDAG 4 MEI
Op onze laatste dag bezoeken we het schilderachtige dorpje Honfleur gelegen aan de monding van de Seine. U ontdekt er le Vieux-bassin, het pittoreske vissershaventje met de volledig houten kerk van Sainte Catherine. Hierna krijgt u nog vrije tijd om Honfleur op eigen houtje te ontdekken en te genieten van een vrij middagmaal. Kort na de middag verlaten we Honfleur en begeven we ons naar Amiens, de hoofdstad van Picardië. In Amiens worden we verwacht aan de Hortillonages voor een begeleid bezoek. We gaan er aan boord van kleine schuiten waarmee we de door water omringde stadstuintjes bezichtigen.

Met onze reiskoffer vol mooie herinneringen beginnen we aan de terugrit richting België.

 

VERTREKPLAATSEN

Sint-Pieters-Leeuw kantoor Bell Tours, Halle GB & Station, Anderlecht Ceria/Coovi, eventuele andere opstapplaatsen mits overleg

  *verplichte velden

   

   

   

   

   

   

  About the Author

  By StevenVdh / Administrator, bbp_keymaster

  Follow stevenvdh
  on dec 11, 2020

  SLUIT
  SLUIT