Oostenrijk Almabtrieb • 6 tem 13 september 2021

INFO

Datum: 6 tem 13 september 2021
Locatie: Hotel Erhart Sölden ****
Inclusief vervoer per luxe touringcar, 7 overnachtingen inclusief half pension, dag 3 & 4 middagmaal inbegrepen.

 

PRIJS PER PERSOON

tweepersoonskamer
999€

éénpersoonskamer
1299€

 

 

NIET INBEGREPEN

Overige maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven, toeristentaks, andere bezoeken en entreegelden, annuleringsverzekering, bijstandsverzekering

 

PROGRAMMA

DAG 1 • MAANDAG 6 SEPTEMBER
Vertrek in de vroege ochtend via Luik, Bittburg, Kaiserlautern, Karlsruhe, Stuttgart, Ulm tot Füssen. Hier rijden we Oostenrijk binnen en beklimmen we de Fernpass. Zo komen we aan de voet van het Ötztal. Ons hotel bevind zich in het ydillische Sölden.
Onderweg wordt er gestopt voor een vrij middagmaal. Natuurlijk kan u ook voor vertrek bij ons een schotel bestellen die u tijdens de rit geserveerd krijgt. Deze schotels worden door onze huistraiteur dagvers geleverd. Zowel qua prijs als kwaliteit zijn we van mening dat we beter doen dan de snelweg restaurants. Natuurlijk wordt er nog altijd gestopt om de benen te strekken. U kan trouwens ook een ontbijtje bestellen de welke u zal staan op te wachten bij vertrek op uw gereserveerde zitplaats.

DAG 2 • DINSDAG 7 SEPTEMBER
Na de rit van gisteren hebt u ruimschoots de tijd om lekker uit te slapen. Eens u wakker bent wacht er u een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Deze voormiddag houden we vrij zodat u rustig het dorpje Sölden kan verkennen. Het middagmal kan u vrij genieten in een van de vele restaurantjes van Sölden. Na de middag worden we verwacht aan de kabelbaan van de Gaislachkögel. We nemen er de kabelbaan naar de top waar we voor de eerste maal deze reis boven de 3000m uitkomen. Hier bevind zich een tentoonstelling welke helemaal geweid is aan de mysterieuze wereld van James Bond. De film Spectre werd hier opgenomen. In dit architecturaal pareltje ingewerkt in de bergwand kan u zich over 2 verdiepen en 1300m² laten onderdompelen in de wereld van 007. De adembenemende uitzichten krijgt u er gratis bij. Na het bezoek kan u tijdens het nuttigen van een dry Martini “Shaken not Stirred” in het Ice Q restaurant verder van het uitzicht genieten. Ook dit restaurant figureerde in de Spectre film.
Ons Avondmaal wordt in ons hotel geserveerd. Wie zin heeft wordt nog verwacht in langenfeld waar we een typische tyroleravond meemaken.
Programma: Schuhplattlergruppe “die lustigen Grieskogler” & Sautner Tanzlmusik.

DAG 3 • WOENSDAG 8 SEPTEMBER
Vandaag begeven we ons, onder begeleiding van een plaatselijke gids naar de top van het ötztal . We laten ons rijden over de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Al sinds de middeleeuwen wordt deze pas gebruikt als doorgang door de Alpen in de richting van het middellands zee gebied. Prachtige zichten en alpenweides glijden aan ons voorbij. Onderweg houden we regelmatig halt bij de mooie uitzichtpunten en bezoeken we een paar monumenten waar we wat meer leren over de Berg, de constructie van de pass en de toenmalige smokkelroutes . Aan de Oostenrijks Italiaanse grens maken we rechtsomkeer, de Italiaanse zijde is voor onze autocar niet toegankelijk. We keren een stukje terug naar het dal en stoppen onderweg aan een kabelbaan die ons tot de top brengt. Hier genieten we van ons middagmaal in het panoramisch restaurant omgeven door gletsjers.
Voldaan van onze heerlijke maaltijd en adembenemend uitzicht dalen we met de kabelbaan terug af naar HoghGürgl. U heeft nog ruimschoots de kans om eventueel het motormuseum op eigen houtje te ontdekken of een deugddoende wandeling te maken. In de namiddag brengt de autocar ons weer veilig terug naar ons hotel waar het avondmaal ons opwacht.

DAG 4 • DONDERDAG 9 SEPTEMBER
Na ons uitgebreid ontbijt, brengt onze autocar ons naar de Stuibenfall Waterval in Umhausen. Na een prachtige wandeling komen we aan de voet van de grootste waterval van Tirol. Van een hoogte van 159m stort het water zich in de diepte hierbij creëert het fijn water mist het geen een heilzame werking heeft op uw ademhaling. De moedigen onder ons kunnen de weg verder zetten via de 700 trappen die uiteindelijk naar de top van de waterval leiden van hier hebt u een prachtig uitzicht van de waterval en omringende vallei. Hierna zal het stilaan tijd zijn om ons te begeven naar Gasthof Stuibenfall waar we een dagverse Forel geserveerd krijgen. Na de heerlijke maaltijd kan u nog het ötzi-dorf en het Roofvogelpark bezoeken. Op het einde van de namiddag brengt onze autocar ons terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 5 • VRIJDAG 10 SEPTEMBER
Na het ontbijt verlaten we het ötztal en begeven we ons naar de hoofdstad van Tyrol , Innsbruck. Hier worden we opgewacht door onze gids die u de mooiste plekjes van Innsbruck zal laten ontdekken. Een bezoek aan het gouden dak mag hier zeker niet ontbreken. Het middagmaal kan u vrij genieten in het centrum van Innsbruck waarna u nog wat vrije tijd krijgt om eventueel wat te shoppen. In de namiddag zetten we onze weg verder naar het dorpje Wattens. Hier bevindt zich het fabriek van de bekende juwelen fabrikant Swarovski. We bezoeken er de Kristalwelten, een tentoonstelling helemaal geweid aan deze prachtige juwelen. Een bezoekje aan de shop mag hier zeker niet ontbreken. Hier vindt u creaties die nergens anders te vinden zijn en zijn er ook altijd interessante koopjes te doen.
Na dit bezoek keren we terug naar Sölden en ons hotel voor het avondmaal en overnachting.

DAG 6 • ZATERDAG 11 SEPTEMBER
Vandaag heeft u de keuze uit twee bestemmingen. Een eerste optie is een wandeling begeleid door onze natuurgids naar en langs heen de Piburger See. Eens aangekomen kan u een frisse duik nemen in het kristalheldere water of gezellig kuieren langsheen de oevers van het meer. Mensen die het niet zien zitten, kunnen ook met de autocar mee naar het meer.
Een tweede mogelijkheid is een bezoek aan het wellnesscentrum Aqua dome. Hier kan u baden in het verkwikkende bergwater en genieten van een deugddoende sauna met zicht op de majestueuze bergen. In het restaurant kan u terecht voor een lokale specialiteit of een dorstlessend drankje. Onze autocar zet u ’s morgens af en komt u in de namiddag op een afgesproken uur terug ophalen.
Zoals alle andere dagen genieten we van een avondmaal en een overnachting in het hotel.

DAG 7 • ZONDAG 12 SEPTEMBER
Als afsluiter van deze mooie reis wonen vandaag de Almabtrieb bij. Het vee dat de hele zomer heeft genoten van de weelderige alpenweide wordt op die dag terug naar de stallen gebracht om te overwinteren in het dal. Prachtig uitgedost, met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes keert het vee, geleid door de ‘Moarkuh’ terug naar de thuisstal. Om de beurt volgen koeien, kalfjes, stieren, jonge ossen en het kleinvee zoals schapen en geiten elkaar op. Dit is voor de lokale bevolking de ideale gelegenheid om hier mooi feest rond te breien. Hetgeen we dan ook met veel plezier zullen bijwonen. Na dit prachtig boerenfeest begeven we ons terug naar het hotel waar de laatste keer gaan genieten van een heerlijk avondmaal en welverdiende nachtrust.

DAG 8 • MAANDAG 13 SEPTEMBER
Na het ontbijt met een koffer vol mooie herinneringen nemen we afscheid van het prachtige ötztal. Via de fernpass rijden we terug Duitsland binnen om vervolgens via de autosnelweg België te bereiken. Onderweg houden we natuurlijk de nodige comfort pauzes.

 

VERTREKPLAATSEN

Sint-Pieters-Leeuw kantoor Bell Tours, Halle GB & Station, Anderlecht Bizet, eventuele andere opstapplaatsen mits overleg

  *verplichte velden

   

   

   

   

   

   

  About the Author

  By StevenVdh / Administrator, bbp_keymaster

  Follow stevenvdh
  on mrt 06, 2020

  SLUIT
  SLUIT